Alt Om Danmarkshuset

Klik her for at se vores kultur program på fransk.

Klik her for at se vores kultur program på engelsk.

Danmarkshuset er en selvejende institution beliggende på Avenue des Champs-Elysées i Paris. Huset blev indviet i 1955 og har siden da haft som mission at fremme det internationale kendskab til Danmark.

DANSK KULTUR OG ERHVERV I INTERNATIONALT LYS

Danmarkshuset danner rammen om en række aktiviteter og begivenheder, som er med til at promovere dansk kultur- og samfundsliv. Aktiviteterne spænder vidt, men formålet er altid at fremvise det bedste, som Danmark formår inden for kultur og erhverv. Dette gøres ofte og gerne i samarbejde med franske eller andre udenlandske aktører, og Danmarkshuset rummer en hel unik mulighed for at præsentere dansk formåen og talent på den internationale scene, som findes i Paris.

På husets anden etage tilbydes således udstillinger, oplæsninger, musikfestivaler, filmvisninger, master classes, koncerter og meget andet med klassiske såvel som moderne mestre og talenter fra dansk kultur. Her foregår desuden hovedparten af Ambassadens erhvervsfremstød, minimesser, netværksarrangementer for dansk-franske handelsinteresser og politiske konferencer. Danmarkshuset har endvidere en vigtig repræsentativ funktion, når repræsentanter for det officielle Danmark aflægger besøg i den franske hovedstad. Huset er desuden naturligt samlingssted for danskere i Paris ved særlige begivenheder som folketingsvalg eller Tour de France på Champs-Elysées.

I år 2002 blev Danmarkshuset under regentparrets overværelse og stor mediebevågenhed genindviet efter en større renovering, som gav bygningen et betragteligt æstetisk og funktionelt løft. Blandt andet blev der lavet ny glasfacade ud mod Champs-Elysées, gården blev grønnere, elevatorer og brandsikkerhed blev ført op til tidens standarder og samtlige etager blev udstyret med klimaanlæg. Således kunne Danmarkshuset fejres med stolthed, da huset i 2005 havde eksisteret i et halvt århundrede.

MODERNE KONFERENCECENTER

Derudover tilbyder Danmarkshuset både danske, franske og internationale virksomheder og organisationer professionelle kursus- og konferencemuligheder med løsninger af høj kvalitet, der modsvarer de høje krav fra et internationalt publikum. Især den nyistandsatte syvende etage, som blev taget i brug i 2010, er en eftertragtet ramme for arrangementer med fokus på kvalitet, professionalisme og elegante omgivelser. Den nye etage er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter med en klar nordisk inspiration. Indretningen er udført i den danske designtradition præget med eksempler på såvel klassisk som nutidigt dansk møbeldesign fra bl.a. Hans Wegner, Grete Jalk, Mogens Østergård, Louise Campbell og Cecilie Manz. Den danske kunsthåndværker Kim Naver har kreeret etagens tæpper, som er doneret af Ny Carlsbergfondet. Foruden det gennemførte æstetiske udtryk finder man selvfølgelig de mest moderne tekniske faciliteter og en særlig grøn terrasse, som rummer en af de mest imponerende udsigter over byernes by, hvortil kommer en central og tilgængelig beliggenhed midt i den franske hovedstad.

DRIFT OG LEDELSE

Danmarkshuset har gennem tiden været administreret af en række forskellige danske ministerier, senest Udenrigsministeriet. I 1997 opstod der blæst om husets fortsatte eksistens, da det fra politisk side blev foreslået, at Danmarkshuset skulle lukkes, idet man betragtede det som en unødig statslig udgift. Det førte imidlertid til ihærdige protester i både Danmark og Frankrig, og resultatet blev, at man ændrede husets driftsform og sikrede videreførelsen. Danmarkshuset blev en selvejende institution drevet af midler, som indtjenes ved at udleje dele af bygningen på markedsvilkår til erhverv. Blandt andet finder man i stuen og på første sal restauranterne Flora Danica og Copenhague, som serverer veltillavet nordiskinspireret mad. En del af overskuddet fra erhvervsudlejningen bruges til at finansiere husets øvrige aktiviteter. Husets overordnede administration varetages af en bestyrelse udpeget af det danske Udenrigsministerium, og den daglige ledelse og drift varetages af Danmarkshusets direktør. Kulturprogrammet sammensættes af kulturafdelingen ved Den Danske Ambassade i Paris.

Denne historie og løbende udvikling betyder, at Danmarkshuset i dag er en både traditionsrig og nutidig institution, der kontinuerligt og visionært arbejder på at skabe de bedste rammer for mødet mellem danske, franske og udenlandske kulturer og herved vise det bedste, som Danmark formår.

Pin It on Pinterest